Πόσο πολύ μοιάζει ο γάμος σου με την επιχείρηση σου;

Τον τελευταίο καιρό συζητάμε πολύ με τη Μαρία Αλεξιάδου από το Pimp My Style, πώς θα μπορούσε να ενημερώσει σωστά και να συμβουλέψει τις νύφες στην οργάνωση του γάμου. Τι να προσέξουν για εκείνη την μέρα, πώς θα διαλέξουν το χτένισμα, το make-up ή και το νυφικό που τους ταιριάζει. Κάθε φορά που έχει μια πρόβα νυφικού τονίζει να κάνουν αυτό που αυτές θέλουν. Nα μην επηρεαστούν από μητέρες, πεθερές και φίλες. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να είναι άνετες και να απολαύσουν εκείνη την ημέρα.

Τι σχέση έχει αυτό με business;
Ο κόσμος οργανώνει το γάμο όπως χτίζει την επιχείρηση του.

You are unique! That’s why people love you.

Βλέπω πολλούς να απογοητεύονται νωρίς και τελικά να μην τολμούν να κάνουν αυτό που θέλουν, επειδή η παρέα τους δεν μπορεί να πιάσει την ιδέα και το όραμά τους. Δεν εμπιστεύονται αρκετά τη δική τους κρίση. Μόνο εσύ μπορείς να φανταστείς τη δική σου επιχείρηση. Μόνο εσύ μπορείς να την εξελίξεις με το δικό σου μοναδικό τρόπο.

Γι’ αυτό φαντάζομαι σε αγαπάει και ο άντρας σου ή η γυναίκα σου, Όχι επειδή μοιάζεις με άλλον ή κάνεις πράγματα όπως κάποιος άλλος, αλλά επειδή είσαι ένας μοναδικός άνθρωπος… με πολλά καλά, αλλά και πάρα πολλά στραβά.
(παρεμπιπτόντως οι γυναίκες έχετε περισσότερα στραβά )

wedding-and-business

Focus On What Matters

Ειδικά οι νύφες τρελαίνονται και αγχώνονται περισσότερο με την ημέρα του γάμου, παρά με το τι έρχεται μετά.
Θέλουν πραγματικά να παντρευτούν αυτόν τον άνθρωπο;
Μπορούν να φανταστούν ότι θα  κάνουν οικογένεια; 
Είναι έτοιμες, υπάρχει αγάπη, πάθος, κατανόηση, εμπιστοσύνη;

Ακριβώς έτσι προσεγγίζουν οι περισσότεροι την επιχείρησή τους. Καταναλώνουν ενέργεια, χρόνο και χρήμα στην εικόνα προς τα έξω. Τους ενδιαφέρει αν είναι αρεστή η επιχείρηση εικαστικά, αντί να επικεντρωθούν στις σωστές συνεργασίες, την επιλογή κατάλληλου προσωπικού και στις καθημερινές διαδικασίες.

Την ημέρα των εγκαινίων πρέπει είναι όλα άψογα, τα φυλλάδια, ο χώρος, η υποδοχή…  όπως και στον γάμο πρέπει να είναι τέλειο το νυφικό, ο στολισμός, οι φωτογραφίες…

Πιστεύω πως θα έπρεπε να δοθεί περισσότερη σημασία στο μετά. Σίγουρα μετράει και η εικόνα, αλλά για να πετύχεις δεν αρκεί ένα όμορφο λογότυπο, μια έξυπνη καμπάνια ή μια χαμηλότερη τιμή.

Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο το είναι μας και όχι τοσο το φαίνεσθαι.

How we can help

Wedding: Αν παντρεύεσαι ή έχεις σκοπό να παντρευτείς, καλό είναι να συνδεθείς με το Pimp My Style. Δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως θα γεράσεις μαζί με τον άντρα σου, αλλά ξέρει πολύ καλά μαζί με τους συνεργάτες του πώς θα σου πραγματοποιήσει την ημέρα του γάμου όπως ακριβώς την φαντάζεσαι.

Business: Εάν όμως έχεις “παντρευτεί” την δουλειά σου ή θέλεις την ιδέα, το πάθος και το ταλέντο σου να το μετατρέψουμε σε business,
στείλε απλά ένα email εδώ, για να δούμε πώς θα μπορούσα να σε βοηθήσω να το πραγματοποιήσουμε.

6 replies
 1. Ioanna Serafeimidou
  Ioanna Serafeimidou says:

  και εμείς δηλαδή τώρα που και παντρευτήκαμε και χτίσαμε την επιχείρησή μας; τέρμα; καμιά ελπίδα για καφεδάκια και νέα brainstorming?

  • tolee
   tolee says:

   Εννοείται πως τα brainstorming δεν τελειώνουν ποτέ.
   Βέβαια το τι κάνεις με τον άντρα σου δεν μας πολύ νοιάζει… αλλά για τα υπόλοιπα θα θέλαμε να μάθουμε :)

 2. Glyka Dedeoglou
  Glyka Dedeoglou says:

  Κοίτα να δεις.. ποτέ δεν είχα δει αυτόν τον παραλληλισμό. Πολύ ενδιαφέρουσα η προσέγγισή σου, Tolee. Καλή και ευχάριστη διαδρομή να έχεις στη νέα σου πορεία.

  • tolee
   tolee says:

   Χαίρομαι που σου άρεσε Glyka, και ευχαριστώ για τις ευχές σου

Comments are closed.